Voordracht Dirk Geldof en gespreksavond rond Superdiversiteit

04 Februari 2014

Voordracht Dirk Geldof en gespreksavond rond Superdiversiteit

Op organiseert Groen Hamme een gespreksavond rond '' in

vrijdagavond  7 februari om 20uSuperdiversiteitOud huys Mariman. Eerst komt Dirk Geldof een lezing geven over "Superdiversiteit" naar zijn gelijknamige boek.  De 21ste eeuw wordt de eeuw van superdiversiteit. De diversiteit in Europa zal verder toenemen, ook al probeert de overheid verdere migratie af te remmen. Diversiteit roept ook onzekerheid en zelfs weerstand op. 

De grote vraag is: gaan we naar een scenario van angst en vernedering? Waarin wij-zij denken dominant blijft? Met een groeiende gekleurde armoede, werkloosheid en ongelijkheid? Of gaan we voor een scenario van hoop? Waar superdiversiteit uitgroeit tot een evidente realiteit, met ruimte voor emancipatie en sociale stijging.

Nadien maken we er een gespreksavond van waarbij we samen met getuigen uit de praktijk nadenken hoe dit in Hamme kan worden toegepast.

Zo hebben we Mustafa Tokgoz van de Turks-Hamse gemeenschap uitgenodigd, Michael van Slycken van jeugdhuis 't Klokhuis, Mark Vermorgen vanuit cc Jan Tervaert en Liesbet De Clercq en Ineke Deschryvere uit het onderwijs.  We proberen samen tot een aantal concrete ideeën te komen voor de toekomst in Hamme.