Statiegeld tegen zwerfvuil

Het invoeren van statiegeld op PET-flessen en op blikjes zorgt voor een grote daling van de hoeveelheid zwerfvuil. Teken onze petitie! 

Duitsland bewijst al jaren het positieve effect van statiegeld. Ook in andere landen is dit ondertussen ingevoerd of wordt er over nagedacht. De Vlaamse regering blijft in gebreke. 

Lokale overheden, verenigingen en bedrijven die zwerfafval beu zijn verenigen zich  in de 'statiegeldalliantie'. Samen roepen ze de Vlaamse regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle plastic drankflessen en drankblikjes. Heel wat buurgemeenten zijn toegetreden tot de statiegeldalliantie. Hamme blijft voorlopig achter. 

Wij roepen het gemeentebestuur hierbij op om ook toe te treden tot de statiegeldalliantie. Het zou alvast een mooi signaal zijn naar alle Mooimakers die vrijwillig zwerfafval ruimen.

Al 37 ondertekenaars! Op naar 50
74%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.