Red de verbinding in Kastel en Moerzeke! Teken de petitie.

Op 6 januari wijzigt het openbaar vervoer in Hamme. Een besparingsmaatregel met dank aan de Vlaamse regering en in het bijzonder open VLD Minister Lydia Peeters. Eentje met onmiddellijke ingrijpende gevolgen voor de busverbindingen van en naar Moerzeke en Kastel op lijn 92. O.a. door herschikking van de lijnenbundel Aalst – Dendermonde – Hamme – Sint-Niklaas, valt de reguliere bediening in Moerzeke weg.

Laatste gemeenteraad 25 oktober '23 lichtte schepen Mettepenningen de gemeenteraad pas ten volle in. Een goede week voor het openbaar onderzoek over de wijzingen in het regionaal vervoersplan afloopt. Pas op 8 november komt er een eerste toelichting naar de bevolking. Onbegrijpelijk.

Momenteel blijft de concrete impact onduidelijk. Pers en info op de gemeenteraad spreken elkaar tegen over het aantal ritten wat blijft.

Dit is een slag in het gezicht van Hamse inwoners, vooral mensen uit Moerzeke en Kastel die de lijn 92 nemen:

  • Busabonnementen voor de kinderen werden in september al aangekocht
  • Senioren  zien hun bezoekjes  wegvallen
  • Woon-werkverkeer dreigt in de soep te raken
  • Langere reistijden 
     

Willen we zorg blijven dragen voor de mensen van Hamme wordt het hoogdringend tijd dat de meerderheid nu aan een degelijk vervoersplan werkt en de burgers tijdig en voldoende informeert en betrekt. 

Het is 5 voor 12! 

Met de petitie maak je duidelijk dat je voor het behoud bent van de huidige vervoerservice in een echt ambitieus vervoersplan op maat van inwoners.

Wij vragen daarbij

-uitbreiding van het aanbod deelauto's 

-een aanbod van deelfietsen en/of deelsteps

-uitbreiding huidige  lokale dienstverlening mindermobielen centrale

-cheques voor sociale taxi's 

-snellere informatiedoorstroming naar burgers vanuit de meerderheid bij ingrijpende maatregelen 

 

Jouw stem laat onze eisen alvast duidelijker klinken.

Teken je mee voor gegarandeerd vervoer? 

Al 205 ondertekenaars! Op naar 200
100%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.