Ondersteboven geen centrumschooltje meer...

28 Januari 2010

Gisteren stond de verhuis van kleuterschooltje Ondersteboven op de agenda. Groen! Hamme is vóór het behoud van het centrumschooltje, maar dan wel op de huidige locatie. Alle troeven die het college aanhaalt voor het Meulenbroek, gelden net zo goed voor 't Achterthof: centrale ligging, groene omgeving (park Kerkwijk)... Bovendien komt er in de buurt van 't Achterthof heel wat nieuwe bewoning bij. Waar de school nu ligt heeft ze dus écht de functie van buurtschooltje. De veiliger verkeerssituatie in het Meulenbroek is ook geen doorslaggevend argument. Het Achterthof is inderdaad een centrumstraat, maar net wél veilig wegens de aanwezigheid van het schooltje en bijhorende zone 30. Bovendien kunnen kindjes uit de buurt daar nog te voet naartoe.

En dan zijn er nog de aanpassingswerken. De meerderheid trekt 50.000 euro uit voor de verbouwing van de CLB-gebouwen in het Meulenbroek, en tegelijk belooft ze dat er gebruik zal gemaakt worden van kwalitatieve materialen. Dan is dat bedrag wel aan de zéér lage kant. Hoe groot zijn de intenties om de school verder te laten bestaan eigenlijk echt??

Hilde Van Cauteren heeft zich namens Groen! onthouden bij de stemming over de verhuis. Haar motivatie: "Ik stem niet tegen, want ik sta achter het voortbestaan van Ondersteboven, maar dan wel als centrumschooltje op de huidige locatie."

Omdat de meerderheid toch doorzet, gaf ze alvast nog een advies mee: " Zorg voor een zone 30 rond de nieuwe schoolomgeving. Het is wettelijk verplicht en bij gebrek aan duidelijk voetpad zeer zeker nodig. Eigenlijk kan de zone 30 in de Meulenbroekstraat gewoon blijven doorlopen.