Jeroen Maes

Creatieve duizendpoot die graag upcycled en recycled. Ik ben sociaal en behulpzaam en hou van samen kokerellen bij een goed glas bier van hoge gisting. Ik maak graag lange wandelingen met mijn hond.  

De hoeveelste keer kom jij op met de verkiezingen?

1ste keer.

Wat kan jij voor Hamme betekenen?

De moderne technologie is ideaal voor communicatie op afstand maar ik heb de indruk dat het de communicatie tussen buren en dorpsgenoten belemmert. Ik ben volledig voor meer gemeentelijke stimulatie van socio-culturele en sportverenigingen, zij zijn de lijm die onze gemeente samen brengt en houdt. Zorg ervoor dat de mensen elkaar leren kennen en vermijd zo preventief wrijving.
Door mensen samen te laten werken aan en genieten van oa Carnaval, toneel, dans en sportactiviteiten zorg je voor meer cohesie in onze gemeente.

Wat is het grootste probleem in Hamme dat in de volgende zes jaar aangepakt moet worden?

Door de ontwikkeling van de trage wegen en fietspaden tussen de verschillende kernen de verkeersveiligheid verhogen en eindelijk een tijdsschema realiseren om de verschillende verkeersvormen van elkaar te scheiden. (baan Grembergen Waasmunster oa). Mits een degelijke promotie kan dit samen met een opwaardering van de fietspaden op de dijken een toeristische en economische meerwaarde voor de gemeente betekenen.

Als ik verkozen word, beloof ik plechtig dat….

Veel beloven en weinig geven… Daar ben ik te weinig politieker voor vrees ik.

Wat vind je het mooiste Hamse woord en wat betekent het?

Mijn overgrootmoeder had het vroeger wel eens over onze “kannesjeir” (boekentas). En “punne” (gierigaard) vind ik ook wel origineel.