Hamme met PIT gaat van start!

23 Juni 2011

is hét alternatief voor Hamme 2020. Het is een nieuw plan, op maat van Hamme. Vanaf vandaag kan je al onze plannen integraal bekijken op onze site. Hamme met PITHamme is omringd door veel sterkere commerciële centrumsteden zoals Sint-Niklaas, Dendermonde en Lokeren.'Hamme met PIT' wil dan ook geen kopie van het Waasland shoppingscentrum in het centrum van Hamme. 'Hamme met PIT' is ook geen plan met overdadig veel beton. Met beton krijg je de Hamse motor immers niet opnieuw gang. Hamme met PIT wil nú starten met de vernieuwing van het centrum: Niets houdt ons tegen om te starten met plannen voor een nieuwe academie en bieb op de markt. Luifels over de Kerkstraat kunnen het snel aangenaam maken om te winkelen in het centrum.

'Hamme met PIT' wil vooral het authentieke karakter van Hamme uitspelen. Hamme heeft het grote voordeel dat het centrum nog heel maakbaar is. Van die maakbaarheid wil 'Hamme met PIT' gebruikmaken om vernieuwende en creatieve initiatieven te nemen te lanceren. Onze 'pittige ideeën' zijn voorstellen die dat ietsje meer hebben... en onze gemeente op de kaart zullen zetten.

'Hamme met PIT' besteedt ook veel aandacht aan het visuele, aan een mooie architecturale uitstraling. 'Hamme met PIT' denkt eraan heel de gebiedsontwikkeling van het centrum via de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester doen. Voor een gunstige prijs krijgt men in deze procedure een professionele begeleiding en bovendien verschillende kwalitatieve plannen van hoog aangeschreven bureaus.

Hamme is toeristisch aantrekkelijk, maar beleidsmatig wordt hier nog te weinig mee gedaan. Meer aandacht voor toerisme geeft ook een kans voor de commerciële ontwikkeling van onze gemeente. Hamme is een landelijke gemeente met een uitgebreid centrum. 'Hamme met PIT' wil dat laten terugkomen in de heraanleg het centrum. 'Hamme met PIT' wil de winkelstraten versterken binnen een groene en open omgeving, waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te feesten. Want de Hammenaar is een sociaal dier en houdt van feesten.

De PIT in "Hamme met PIT" staat voor een Positief alternatief, vertrekt van Inspraak, is een Toekomstgericht plan voor Hamme. Die inspraak maakt Hamme met PIT uniek en anders dan Hamme 2020. 'Hamme met PIT' presenteert volledige plannen, met heel wat pittige ideeën. Maar het geheel is niet te nemen of te laten. 'Hamme met PIT' wil echt de mening van zoveel mogelijk Hammenaren horen. Hamme met PIT vraagt niet of een nieuw logo nu aantrekkelijk of spannend, avontuurlijk of charmant moet zijn... Wij willen wel weten wat u, als inwoner van Hamme, van de plannen denkt. Bent u het eens met onze voorstellen voor de Kerkstraat en de Markt? Kan u zich vinden in onze visie op verkeer, straten en pleinen, toerisme en cultuur? Hebt u nog suggesties of voorstellen tot verbetering?

Hamme met PIT wil zoveel mogelijk reacties verzamelen, via de site Hamme met PIT, via facebook... Ook wie geen internet heeft kan reageren. Kom langs op de braderij, bekijk de panelen , neem een flyer mee en bezorg ons uw reacties.

Aan de hand van alle reacties worden de plannen van Hamme met PIT nog verfijnd en bijgestuurd. Klik dus meteen door naar de site Hamme met PIT en geef ons jou mening!