Groen!, sp.a en hapropos lanceren "Hamme met PIT": een alternatief voor Hamme2020

19 Februari 2011

Groen!, sp.a en hapropos lanceren

Het gemeentebestuur lanceerde onlangs "Hamme 2020" met daarin hun plannen voor de versterking van ons centrum. sp.a, Groen! en hapropos juichen toe dat er plannen gemaakt worden. Dat is een verdienste van het gemeentebestuur? Maar mag het alstublieft ook een goed plan zijn? Het Hamse centrum is toe aan een opknapbeurt. De academies hebben dringend behoefte aan een nieuwe, eigentijdse infrastructuur en de markt moet eindelijk een aantrekkelijke en gezellige ontmoetingsplaats worden. De half leegstaande Kerkstraat heeft zuurstof nodig.

Tom Vermeire (sp.a): "Maar daarom heeft Hamme nog géén nood aan 600 dure ondergrondse parkeerplaatsen en 5.000 m² extra winkels. Hamme ligt geprangd tussen Dendermonde en Sint-Niklaas, op een boogscheut van Het Waasland shopping center, het tweede grootste winkelcentrum van ons land, met maar liefst 2750 gratis parkeerplaatsen."

De megalomane plannen van de meerderheid storten Hamme in een onverantwoord financieel avontuur. Daarom werken sp.a, Groen! en hapropos samen aan een alternatief plan, een toekomstgericht en duurzaam plan op maat van Hamme.

Ideeën zijn er genoeg. sp.a, Groen! en hapropos hebben de voorbije jaren immers zelf plannen gemaakt voor Hamme. Die plannen werden samen gelegd om een gemeenschappelijke visie op de toekomst van Hamme uit tekenen.

sp.a, Groen! en hapropos stellen u "Hamme met PIT" voor. "Hamme met PIT" is een Positief alternatief, vertrekt van Inspraak , is Toekomstgericht én op maat van Hamme.

Liesbet Van der Henst (hapropos): "Onze plannen zijn niet te nemen of te laten. In tegenstelling tot het gemeentebestuur, zullen we het debat aangaan met onze inwoners. Hoe meer reacties we krijgen, hoe liever. Want de toekomst van Hamme, die maken we graag samen met u."

Vandaag presenteren we nog niet alles. We geven enkele uitgangspunten en principes. We sturen de plannen bij op basis van de opmerkingen van de Hammenaren.

Wat zit er in de plannen van "Hamme met PIT" voor de markt en het centrum?

  • Een versterking van kunst en cultuur: Een moderne nieuwbouw voor de academies en de bibliotheek;
  • Hilde Van Cauteren (Groen!): "Aansluitend voorzien we een mooi, open en groen plein. Er komen ook extra nieuwbouwappartementen en zorgflats, met ruimte voor enkele winkels. Maar we bouwen niet het hele marktplein vol!"
  • De opwaardering van de Kerkstraat: Glazen luifels maken overdekt winkelen aangenaam;
  • Een bovengrondse parking met 220 plaatsen plus overdekte fietsenstallingen;
  • Fietsen en wandelen in het centrum wordt gezellig en aangenaam;
  • Er komt extra aandacht voor horeca in het centrum;
  • De commerciële Biezestraat "de inkom van Hamme" wordt heraangelegd.

 

Hamme met PIT is hét alternatief voor 2020. Wij zullen onze plannen ondersteunen met een financieel plan. Wij gaan u zeggen wat alles zal kosten. Bovenaan vindt u reeds enkele sfeerbeelden. Binnenkort krijgt u meer van onze plannen te zien?

sp.a, Groen, hapropos.

Lees meer over Hamme met PIT op www.hammemetpit.be