Fietsvriendelijk Hamme, deel 2...

24 April 2008

Gisteren was het gemeenteraad. Ik had voorstellen voor een fietsvriendelijk Hamme op de agenda gezet. De hele tussenkomst, die je in de vorige blog kon lezen, werd vrij positief onthaald door de meerderheid. Schepen Vijt antwoordde dat hij een aantal voorstellen graag samen wil bespreken in de verkeerscommissie en in de begeleidingscommissie die het Hamse mobiliteitsplan gaat herbekijken. Maar om effectief te stemmen over de verschillende groene voorstellen had het college duidelijk minder zin. Ik was het ermee eens dat een aantal van onze voorstellen perfect kunnen besproken worden in de net genoemde commissies. Maar over het eerste voorstel, het duidelijker aanduiden van zones 30, wilde ik toch een stemming in de raad...

We doen immers politiek om echt iets te verbeteren in Hamme, niet om aan het einde van de gemeenteraad een mooi verhaaltje te vertellen. Ik kon ermee akkoord gaan dat het bekijken van een betere inrichting van de zones 30 gebeurt bij de aanpassing van het mobiliteitsplan.
Maar de zones 30 duidelijker aanduiden, daar hoeven we toch niet mee te wachten?
Ik vroeg dus enkel stemming over het volgende :
'De gemeenteraad besluit iedere zone 30 op een meer duidelijke manier aan te duiden.'
Alle oppositiepartijen hebben dit voorstel gesteund.
Alle leden van de CD&V-VLD meerderheid hebben tegen gestemd - al zag ik een aantal vaders en moeders van de meerderheidsfractie met tegenzin hun hand opsteken.
Jammer dat een goed voorstel afgekeurd wordt, omdat het niet van de meerderheid komt...