1. Vernieuwd administratief centrum

27 Januari 2011

Eerst bouwen, dan denken??   Ons gemeentehuis is een doolhof. Een nieuw administratief centrum zou de dienstverlening moeten verbeteren. In dit bestek zit geen duidelijkheid over wat daar moet komen!!

We zijn enkel zeker dat er nog een nieuwe inkom bij komt, (we hebben nu al een gemeentehuis met vier ingangen!), een balie, wc's een eetzaal en een vergaderzaal. De verdere indeling is nog zéér vaag.

 

De mensen van de verschillende gemeentediensten zijn, net als de raadsleden, pas zeer recent ingelicht over dit dossier. Het is onbegrijpelijk dat men hen niet vooraf heeft laten meedenken. Van veel waardering voor de diensten getuigt dit ook niet, eigenlijk eerder van misprijzen.

Elke etage van het administratief centrum moet onderverdeeld worden in 2 of 3 afzonderlijk te verhuren delen. Verhuizen er eigenlijk wel nog gemeentelijke diensten naar het nieuwe blok?

Komt ons sociaal huis er nu wel in, of niet? Eén etage (900 m2) zal nog niet volstaan voor het sociaal huis. Waarom wordt elke etage dan ingedeeld? En vereist een sociaal huis geen eigen, aangepaste inrichting? Of is datallemaal niet zo belangrijk? Passen we dat achteraf aan?
Dan vergooi je het voordeel van nieuwbouw!

Enkel voor het gelijkvloers is er een duidelijke omschrijving i.v.m. afwerking. De rest is nog heel basic. Als ik dan hoor dat dit project de belastingsbetaler niets gaat kosten, geloof ik dat niet. Als we hier een degelijk, doordacht ingericht administratief centrum willen, zal het achteraf nog veel extra geld kosten.