Mario Hebbelinck

Kritische en betrokken ex-Gentenaar die geen blad voor de mond neemt, vooral als er mensen oneerlijk behandeld worden. Ondanks een uitgesproken eigen mening ook een luisterend oor en groepsmens. Als voorzitter van Groen Hamme heel trots op deze groep enthousiaste Hammenaren die in deze tijden van polarisatie toch het lef hebben om hun kop uit te steken voor een eerlijker, gezonder en menselijker Hamme.  

De hoeveelste keer kom jij op met de verkiezingen?

2e keer.

Wat kan jij voor Hamme betekenen?

Er moet meer aandacht zijn voor diversiteit en ongelijkheid in al zijn facetten, en dus moeten er gesprekken gevoerd worden met alle burgers in Hamme over hoe wij die ongelijkheid samen gaan wegwerken, zodat Hamme voor iedereen een aangename gemeente wordt om in te wonen, winkelen, leven en op te groeien. 

Wat is het grootste probleem in Hamme dat in de volgende zes jaar aangepakt moet worden?

Hamme moet breken met de oude politiek van ons-kent-ons, burgers moeten op een transparante manier hun vragen kunnen stellen aan de gemeente, en er kunnen op rekenen dat hun vragen op een ernstige manier worden behandeld. 

Als ik verkozen word, beloof ik plechtig dat….

Dat ik mijn verdomde best ga doen. Andere beloftes ga ik niet maken, enkel dat alle beslissingen in een zo breed mogelijk overleg zullen worden genomen. 

Wat vind je het mooiste Hamse woord en wat betekent het?

Als Gentenaar vond ik het vooral heel grappig dat ze hier in Hamme een "tapijt" op hun tafel leggen, in Gent ligt dat namelijk op de grond en veegt men er doorgaans zijn voeten aan.