Agnes Onghena

Vrouw, mama en oma, stafmedewerker bij CAW Oost-Vlaanderen. Ik ben gebeten door de politiek en word gedreven door rechtvaardigheid. Ik ga voor meer verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers en voor een betere ordening en inrichting  van de openbare ruimte.

De hoeveelste keer kom jij op met de verkiezingen?

6de keer voor de gemeenteraad. Ik geef niet zo snel op.

Wat kan jij voor Hamme betekenen?

Ik combineer een kritische houding met een constructieve ingesteldheid en probeer op die manier in de gemeenteraad het beleid te beïnvloeden. Uiteraard zou ik dat liever doen vanuit een meerderheid als schepen.

Wat is het grootste probleem in Hamme dat in de volgende zes jaar aangepakt moet worden?

De oude politieke cultuur die er van uitgaat dat het bestuur het beter weet dan zijn inwoners. Meer echte inspraak moet leiden tot betere beslissingen. En betere beslissingen tot een beter beleid.

Als ik verkozen word, beloof ik plechtig dat….

Straten die heraangelegd worden buiten zone 30 zullen voorzien worden van een treffelijk voetpad en fietspad.  Straten die heraangelegd worden binnen de zone 30 worden zo ingericht dat sneller rijden niet meer kan.

Wat vind je het mooiste Hamse woord en wat betekent het?

ANNEKESNEST. Het “nest van een haan”, een slordige boel, chaos, een “mannekesblad”. Dit ging uit van de veronderstelling dat vrouwen ordelijker zijn dan mannen. Helemaal onterecht wat mij betreft…